YOZGAT / YERKÖY - Şehit Mehmet Tez Anadolu Lisesi

Doğum Tarihi :15.09.1986 Yerköy
Şahadet Tarihi : 16.06.2010
Şehit Düştüğü Yer : Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Karaçalı üst bölgesi

Mehmet Tez, Yozgat´ın Yerköy ilçesi Belkavak Köyü nüfusuna kayıtlı olarak 15.09.1986´da Yerköy´de doğdu. İlköğretimini Yerköy Sultan Alparslan İlkokulu´nda, ortaokulu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´nda, liseyi Yerköy Endüstri Meslek Lisesi´nde tamamladı. Ailenin 2 erkek, 1 kız çocuğunun en küçüğüdür. Şehit olduğunda 2 yıllık evliydi. Çocuğu yoktur.

22-03-2019

Askerlik hizmetini acemi birliği Amasya Çavuş Talimgâhı´nda, usta birliğini Kırklareli´nde tankçı olarak tamamlamıştır. Askerden sonra Komando Uzman Çavuş olarak 2009 yılında girdiği sınavı kazanıp Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu´nda eğitimini tamamlayıp, ilk görev yeri olarak Bolu Dağ Komanda Tugayı´na Piyade Komanda Uzman Çavuş olarak tayin olmuştur. Birliği ile beraber terörle mücadele için Şırnak´a göreve gitmiştir.

16.06.2010´da Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Karaçalı üst bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olmuştur.

RUHU ŞÂD OLSUN.

Şehit Mehmet TEZ